Mutfak Atölyesi bölümümüzdeki tüm tarifler Dr.Gökşin Balım’ın kendi ailesi için evinde yaptığı ürünlere ait olup, defalarca denenmiş ve güvenilir tariflerdir. Yazılarda kullanılan görseller de bu ürünlere aittir.
FIRINDA KIŞ SEBZESİ DİLİMLERİ
Sebze kızartmaları Türk mutfağında sevilen ve sıklıkla yenen yemekler arasındadır. Ancak sebzeleri ayçiçek yağı, fındık yağı, mısırözü yağı, soya yağı gibi tohum yağlarının içine daldırarak kızartma yöntemini sağlık açısından önermiyoruz. Daldırarak kızartma yerine az miktarda zeytinyağı ile fırında kızartma yöntemi hem sağlıklı olması hem de yemeğin lezzeti açısından avantaj sağlamaktadır.
Bu yazımızda kış aylarında kendi ailem için sıklıkla yaptığım ve severek yediğimiz fırında kızartılan kış sebzesi dilimleri tarifini sizlerle paylaşacağım.

MALZEMELER
- 1 adet büyük boy kereviz (tercihan yeşil yapraklı olanları satın alın)
- 1 adet küçük karnabahar.
- 6-7 adet büyük boy yer elması
- 2-3 adet kalın havuç
- 1 dilim bal kabağı (Adapazarı kabağı)
- Sızma zeytinyağı
- Kırmızı pul biber (arzuya göre acı olabilir)
- Kuru kekik
- Kaya tuzu
YAPILIŞI
- Kereviz, havuç, bal kabağı ve yer elmalarını soyup, yıkayın. Bal kabağının çekirdekli iç kısmını keserek çıkartın. Kerevizleri dörde bölün. Havuçları 8-10 cm uzunluğunda bölün. Tüm sebzeleri yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimleyin.
- Karnabaharı ayıklayıp, yıkadıktan sonra dörde bölün. Yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimleyin.
- Dilimlenen sebzeleri önceden zeytinyağı ile yağladığınız bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Sırasıyla kaya tuzu, kırmızı pul biber ve kuru kekik serpin. Daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun
03 Aralık 2019
Yasal uyarı: Bu metin özgün bir yazı olup telif hakkı yazarlara aittir. Kopyalanarak başka mecralarda kullanılması durumunda hukuki yollara başvurulacaktır. Kopyalanmadan sayfamıza link verilebilir.