PAYLAŞ

Domates Sosu Yapımı

Bu makale 19127 kişi tarafından görüntülenmiştir.

Mutfak Atölyesi bölümümüzdeki tüm tarifler Dr.Gökşin Balım’ın kendi  ailesi için evinde yaptığı  ürünlere ait olup, defalarca denenmiş ve güvenilir tariflerdir. Yazılarda kullanılan resimler de bu ürünlerin görselleridir.

Yaz domatesinin tadını ve doğallığını kış sofralarınıza taşımanın kolay ve sağlıklı yolu kimyasal herhangi bir katkı maddesi ihtiyacı olmadan hazırlanan domates sosudur. Çalışan insanların bile fazla zaman ayırmadan ve zorlanmadan hazırlayabilecekleri bir tarifi sizlerle paylaşıyorum.

MALZEMELER:

- Doğal Tarla Domatesi  (Ankara için Ayaş veya Nallıhan Domatesi)

- Yeteri kadar 1 litrelik kavanoz.              

YAPILIŞI

Kavanozu ve kapakları yıkayıp deterjan kalmadığına emin oluncaya kadar durulayın.

Domatesleri yıkayıp ayıklayın. Ben kabuklarını soymuyorum. Domatesin kabuğu likopen açısından en zengin bölgesidir.

Kabaca 4-5 parçaya ayırırarak bir tencereye koyun.  Suyunu bırakıncaya kadar kısık ateşte, suyunu bıraktıktan sonra orta harlı ateşte kaynatın. Domatesler yumuşadıktan sonra bir el blenderi yardımı ile iyice parçalayın.

Altını iyice kısıp kaynamaya devam ederken üstlerinde yarım parmak boşluk kalacak şekilde kavanozlara doldurun. Her doldurulan kavanozun kapağını bekletmeden kapatıp sıcağa dayanıklı bir zemine kapağı altta kalacak şekilde başaşağı, ters çevirerek koyun.  

Soğuduktan sonra hava alan veya kapağı kolayca açılan kavanoz varsa  bunları ayırıp buzdolabına koyun ve önce bunları tüketin. Hava almamış, kapağı açılmayanları ise serin ve ışık almayan bir yerde saklayarak kış boyunca ihtiyacınız olduğu zaman açarak kullanabilirsiniz.

Kış boyunca pişireceğiniz  tencere yemeklerinize ayrı bir lezzet katacaktır. Yaz domatesi lezzetini kışa taşıyacaktır. Etli ve etsiz sebze yemeklerinizde, zeytinyağlı yemeklerde, soslarda, içecek kokteyllerinin içinde kullanabilirsiniz. Gastrit ve hazımsızlık problemi olan hastalar için tarifini ayrıca verdiğim domates kokteylini de bununla hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

28.Eylül.2015

Yasal Uyarı: Bu metin özgün bir yazı olup telif hakkı yazara aittir. Kopyalanarak başka mecralarda kullanılması durumunda hukuki yollara başvurulacaktır. Kopyalanmadan sayfamıza link verilebilir.

Kaynakça ve Referansları Göster
Diğer Okuyucu Yorumları
Test

Form Gönderimi

Tamam

Bizi takip edin
Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için , e-posta adresinizi
yazarak web sitemize ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
İLETİŞİM
  • Tunus Caddesi Tokgözoğlu Apt. 63/2 Kavaklıdere / ANKARA
  • +90 (312) 426 11 81
    +90 530 305 14 22
  • balimklinik@yahoo.com
Web sitemizdeki yazılar bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Tedavi yerine geçmez. İnternetteki bilgilere dayanılarak yapılan bilinçsiz uygulamalar ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Lütfen tedavinizin yönetilmesi için bir hekime başvurunuz.
Web Tasarım Teknobay.

KVKK'na uygun olarak kullanıcı deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Sitemizi ziyaret etmekle çerez ve gizlilik politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi edinmek için Gizlilik ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.

KABUL ET DAHA FAZLA BİLGİ