1963 Ankara doğumlu olan Uz. Dr. Gökşin Balım Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 1987 yılı mezunudur. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ihtisasını tamamlayarak 1992 yılında İç Hastalıkları-Dahiliye Uzmanı olmuştur. İhtisas yaptığı zamanlardan itibaren sağlıklı yaşam, beslenme, kilo yönetimi, egzersiz, anti-aging, wellness konularına ilgi göstererek bu konularda yoğunlaşmıştır. 33 yıla yaklaşan meslek hayatında değişik kamu ve özel sektör hastanelerinin yanı sıra kendisine ait muayenehanesinde de hastalarına hizmet vermiştir. Uzun yıllar boyunca edindiği birikim ve tecrübe sonrasında modern çağın hastalıkları olarak ön plana çıkan, obezite, diyabet, metabolik sendrom, arterioskleroz (damar sertliği), hipertansiyon, koroner kalp hastalıkları, otoimmün hastalıklar (haşimato tiroiditi, çölyak hastalığı, kolitis ülseroza, romatoid artrit, multiple skleroz) osteoporoz, reflü, ülser, irritable bağırsak sendromu (spastik kolon), kabızlık, astım, allerjik hastalıklar, ürtiker, migren, fibromyalji, depresyon vs gibi pek çok kronik hastalıkta klasik batı tıbbı tedavilerinin çoğu zaman yetersiz kaldığını görerek alternatif çözümleri de araştırmıştır. Günümüz tıbbının, hastalıkların kökenindeki asıl sebepleri düzeltmek veya ortadan kaldırmak yerine yalnızca belirtileri baskılama yolu izlemesinin ve ömür boyu kullanılması gereken ilaçlar önerilmesinin çok da akılcı olmadığını düşünmüştür. Yıllar içinde mesleki tecrübesi arttıkça ve yaşadığı deneyimler sonrasında, aslında bu hastalıkların bir kader olmadığını, bilinçli bir yaklaşımla tamamının önlenip geri döndürülebileceğini ve ilaçsız bir hayatın mümkün olabileceğini görmüştür.
Batı tıbbının geldiği bugünkü noktada tıp ticarileşmiş, sağlık alınıp satılabilen bir meta haline getirilmiştir. Bir hekimin asıl görevinin, hastasının kalıcı şifasını sağlamak olduğuna inanan Dr.Balım yalnızca kendisine ait bağımsız bir klinikte hastalarına daha dürüst ve etik bir sağlık hizmeti verme kararı almıştır. Batı tıbbının yetersiz kaldığı veya görmezden geldiği bazı hastalıklarda hastalarına faydalı olabilmek için Doğu Tıbbı yöntemlerinden de faydalanılması gerektiğini düşünmüş ve kendisini bu konuda da geliştirmiştir. Doğu Tıbbının insana bakışının “bütüncül” olmasından etkilenerek Amerika ve diğer Batı ülkelerinde de yaygın olarak uygulayıcısı bulunan ”Holistik Tıp” bakış açısıyla hasta tedavisini benimsemiştir. Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Akupunktur Eğitimini tamamlamış ve Sağlık Bakanlığı tarafından Akupunkturist (C.Ac.) olarak sertifikalandırılmıştır. Sağlığa holistik bakış felsefesini kendi yaşantısında da uygulayan Dr. Gökşin Balım spor fizyolojisi, sporcu sağlığı ve beslenmesi ile ilgili çalışmalarda bulunmuş, bu konularda eğitim ve seminerler vermiş olup aynı zamanda kendisi de aktif olarak sporla uğraşmaktadır.
Modern tıbbın kurucusu olan Hipokrat’ın da söylediği gibi “Gıdalarınız ilacınız olsun” felsefesi doğrultusunda beslenme, sağlıklı gıda temini ve geleneksel yöntemlerle üretilen ev yapımı gıdalara büyük önem vermektedir. Kendi evinde de ailesi için 40 çeşitten fazla gıda unsurunu geleneksel yöntemlerle üreten Dr. Gökşin Balım bu konuda belirli periyotlarla kliniğindeki eğitim salonunda mutfak atölyesi çalışmalarında bulunarak hastalarına da eğitim vermekte, ayrıca kurumsal anlamda eğitim ve danışmanlık hizmetlerine de devam etmektedir.
Sağlığın; sadece hastalık ve sakatlık halinin olmayışı değil, bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olduğu felsefesinden hareketle sosyal iletişimin de çok gerekli bir unsur olduğunu göz önüne alarak yoğun iş yaşantısına rağmen sosyal aktivitelerine de zaman ayırmaya dikkat etmektedir. Hobisi olan fotoğrafçılığı Ancyra Fotoğrafçılık Kulübünde devam ettirmektedir. Fitness ve pilates gibi salon sporları dışında windsurf ve kayak sporuyla da ilgilenmektedir.
Evli ve bir çocuk annesi olan Dr. Gökşin Balım eşi Dr. Tayfun Balım'la birlikte kendilerine ait muayenehanelerinde hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.
Dr. Balım hastalarına şu sloganla sesleniyor;
“Sağlıklı olmak sizin elinizde; Haydi geç olmadan başlayalım”