Mutfak Atölyesi bölümümüzdeki tüm tarifler Dr.Gökşin Balım’ın kendi ailesi için evinde yaptığı ürünlere ait olup, defalarca denenmiş ve güvenilir tariflerdir. Yazılarda kullanılan resimler de bu ürünlerin görselleridir.
Bu yazıyı okumadan önce "Gıdalarımızdaki Gizli Zehir...Aflatoksin" ve "Kırmızı Biberde Aflotoksin" yazılarımızı okumanızı öneririm.
MALZEMELER
- Kırmızı Biber
YAPILIŞI
- Kırmızı biberleri ortadan bölüp saplarını çıkartın.
- Tohumlarını ayıklayın.
- Biberlerin içindeki sarımsı lifleri (plasenta) çıkartmayın.

- Yıkayın
- Yaklaşık 2-3 cm boyutlarında doğrayın.

- Temiz bir örtü üzerine, zeminden yüksek bir seviyede güneş görecek şekilde yerleştirin.
- Biberler kızgın güneşte 4-5 gün içinde kurur.
- Kuruyan biberleri kavanozlara doldurun. Kavanozları güneşte bırakın, ısınsın. Havanın en sıcak olduğu saat 14-15 de kapaklarını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra hava almayan kavanozlardaki biberleri bozulmadan bütün kış boyunca kullanabilirsiniz. Hava alan kavanozları önce tüketmenizi öneririm.

Kurutulmuş kırmızı biber tereyağında çevrilerek yoğurtlu mezelerinizin üzerine konulduğunda, ayrı ve özel bir lezzet katar.
Afiyet olsun.
26.Ağustos.2015
Yasal Uyarı: Bu metin özgün bir yazı olup telif hakkı yazara aittir. Kopyalanarak başka mecralarda kullanılması durumunda hukuki yollara başvurulacaktır. Kopyalanmadan sayfamıza link verilebilir.