Mutfak Atölyesi bölümümüzdeki tüm tarifler Dr.Gökşin Balım’ın kendi ailesi için evinde yaptığı ürünlere ait olup, defalarca denenmiş ve güvenilir tariflerdir. Yazılarda kullanılan resimler de bu ürünlerin görselleridir.
Bu yazıyı okumadan önce "Gıdalarımızdaki Gizli Zehir...Aflatoksin" ve "Kırmızı Biberde Aflotoksin" yazılarımızı okumanızı öneririm.
MALZEMELER
- Kırmızı tatlı biber veya acı biber (Samandağ veya İsot biberi)
- Kıyma makinesi
- Sızma zeytinyağı
- Acı biberleri hazırlarken her aşamasında eldiven kullanmayı ihmal etmeyin. Aksi takdirde ellerinizde yanma hissi olur.
YAPILIŞI
- Kırmızı biberleri ortadan bölüp saplarını çıkartın.
- Tohumlarını ayıklayın.
- Biberlerin içindeki sarımsı lifleri (plasenta) çıkartmayın.
- Yıkayın.
- Yaklaşık 4-5 cm boyutlarında doğrayın.
- Temiz bir örtü üzerine, zeminden yüksek bir seviyede güneş görecek şekilde yerleştirin.
- Biberler kızgın güneşte 4-5 gün içinde kurur.
- Kuruyan biberleri kıyma makinesinde çekin.
- Pul biber haline gelen biberleri tepsilere koyun. Güneş altında iyice kuruyuncaya kadar tekrar bekletin.
- Kuruyan pul bibere sızma zeytinyağı ilave ederek karıştırın. Zeytinyağı biberleri birbirine çok fazla yapıştırmayacak ancak küçük zerreciklerin uçuşması engelleyecek miktarda konulmalıdır.
Afiyet olsun
28.Ağustos.2015
Yasal Uyarı: Bu metin özgün bir yazı olup telif hakkı yazara aittir. Kopyalanarak başka mecralarda kullanılması durumunda hukuki yollara başvurulacaktır. Kopyalanmadan sayfamıza link verilebilir.