Mutfak Atölyesi bölümümüzdeki tüm tarifler Dr.Gökşin Balım’ın kendi ailesi için evinde yaptığı ürünlere ait olup, defalarca denenmiş ve güvenilir tariflerdir. Yazılarda kullanılan görseller de bu ürünlere aittir.
ZEYTİNYAĞLI YEŞİL BİBER
Yeşil biber yaz aylarında yetişen ve pek çok yemekte kullanılan bir sebzedir. Salatalara lezzet katar ve söğüş olarak da sofralarımızda yerini alır. Ülkemizde özellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde zeytinyağlı yemeği de pişirilir ve kahvaltıda yenir. Ailem için yaptığım lezzetli bir zeytinyağlı yeşil biber tarifini sizlerle paylaşacağım.
MALZEMELER
- Yarım kg tatlı sivri biber (Biz acı sevdiğimiz için ben yemeğe 2 tane acı Samandağ biberini de ilave ediyorum)
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 4 adet orta boy domates
- 6-7 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı ev yapımı sirke
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- Zeytinyağı
YAPILIŞI
- Biberleri yıkayın. Saplarını kesip tohumlarını ayıklayın. 3-4 cm uzunluğunda doğrayın.
- Soğanları ayıklayıp yıkayın. Dörde bölüp salata soğanı şeklinde doğrayın. Dilimler ince olmasın. Her bir dilim yarım cm kalınlığında olsun.
- Domatesleri yıkayıp ayıklayın. Yemeklik doğrayın.
- Sarımsakları ayıklayıp yıkayın. İri olanları uzunlamasına kesebilirsiniz. İnce dilimleyin.
- Doğranan bütün malzemeleri bir tencereye koyun. Tuz ve sirke ilave ederek harmanlayın.
- Kısık ateşte kendi suyu ile pişirin. Su ilave etmeyin. Biberler hafif diri kalırsa daha lezzetli oluyor.
- Pişen yemeği sıcakken bir servis tabağına alın. Üzerine yaklaşık olarak yarım ila ¾ çay bardağı zeytinyağını eşit olarak gezdirin. Soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
14 Temmuz 2020
Yasal uyarı: Bu metin özgün bir yazı olup telif hakkı yazarlara aittir. Kopyalanarak başka mecralarda kullanılması durumunda hukuki yollara başvurulacaktır. Kopyalanmadan sayfamıza link verilebilir.