PAYLAŞ

Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz

Bu makale 9423 kişi tarafından görüntülenmiştir.

Mutfak Atölyesi bölümümüzdeki tüm tarifler Dr.Gökşin Balım’ın kendi ailesi için evinde yaptığı ürünlere ait olup, defalarca denenmiş ve güvenilir tariflerdir. Yazılarda kullanılan görseller de bu ürünlere aittir.  

AYVALI ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Zeytinyağlı yemekler mutfağımızda önemli bir yere sahiptir. Kereviz, zeytinyağlı yemeklere çok yakışan, zeytinyağı ile pişirildiğinde lezzeti artan bir kış sebzesidir. Sindirim sorunu olan kişiler kerevizi çok rahatlıkla sindirebilirler. Ailem için pişirdiğim, hazırlanması çok zaman almayan, lezzetli bir kereviz yemeği tarifini paylaşacağım.

 

MALZEMELER

- 2 adet orta boy kereviz (tercihan yeşil yapraklı olanları satın alın)

- 2 adet büyük ayva

- 2 adet büyük boy havuç

- 2 adet orta boy soğan

- Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

- 2 adet portakal

- 2 adet limon

- Dereotu

- Kaya tuzu

 

YAPILIŞI 

- Havuç ve soğanları soyup yıkayın. Soğanları dörde bölüp salata soğanı şeklinde doğrayın. Havuçları bir parmak boğumu uzunluğunda parçalara bölüp her bir parçayı resimde görüldüğü gibi doğrayın.

- Portakal ve limonların suyunu sıkın

 - Bu sebze ve meyvelerin pişme süreleri farklıdır. Bu nedenle malzemelerin tarifteki sıralamaya uygun olarak tencereye eklenmesine özen göstermenizi öneririm. Aksi takdirde havuç ve kerevizler sert kalacak ve ayvalar eriyecektir.

 - Doğradığınız havuç ve soğanları bir tencereye koyun. 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip soğanlar yumuşayıncaya kadar orta harlı ateşte kavurun. Soğanlar karamelize (kahverengi) olmayacak. 

- Portakal ve limon suyunu kavrulan havuç ve soğanların üzerine ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Tencerenin altı önce orta harlı ateş olsun. Karışım kaynadıktan sonra tencerenin altını kısın.  

- Havuç ve soğanlar pişerken kerevizleri soyup yıkayın. Başparmak ilk boğumu büyüklüğünde küp küp doğrayın.

- Doğradığınız kerevizleri pişmekte olan havuç ve soğana ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye devam edin.

 - Yemek pişmeye devam ederken ayvaları soyup yıkayın. Ayvaları da kerevizleri doğradığınız büyüklükte küp şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin. 

- Kereviz ve ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. 

- Genellikle portakal ve limon suyu pişme süresince yeterli oluyor. Ancak yemek pişmeden suyu biterse, pişmeye yetecek kadar az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.

- Pişen yemeği servis tabağına alın. Zeytinyağını her tarafına eşit dağılacak şekilde üzerine gezdirin. Üstünü ince kıyılmış dereotu ile süsleyin

Afiyet olsun.

12 Mart 2022

 

 

Kaynakça ve Referansları Göster
Diğer Okuyucu Yorumları
Test

Form Gönderimi

Tamam

Bizi takip edin
Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için , e-posta adresinizi
yazarak web sitemize ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
İLETİŞİM
  • Tunus Caddesi Tokgözoğlu Apt. 63/2 Kavaklıdere / ANKARA
  • +90 (312) 426 11 81
    +90 530 305 14 22
  • balimklinik@yahoo.com
Web sitemizdeki yazılar bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Tedavi yerine geçmez. İnternetteki bilgilere dayanılarak yapılan bilinçsiz uygulamalar ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Lütfen tedavinizin yönetilmesi için bir hekime başvurunuz.
Web Tasarım Teknobay.

KVKK'na uygun olarak kullanıcı deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Sitemizi ziyaret etmekle çerez ve gizlilik politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi edinmek için Gizlilik ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.

KABUL ET DAHA FAZLA BİLGİ