Mutfak Atölyesi bölümümüzdeki tüm tarifler Dr.Gökşin Balım’ın kendi ailesi için evinde yaptığı ürünlere ait olup, defalarca denenmiş ve güvenilir tariflerdir. Yazılarda kullanılan görseller de bu ürünlere aittir.
Bu yazıyı okumadan önce “Avokadonun Faydaları” yazımızı okumanızı öneririm.
AVOKADO SALATASI
Avokado sağlık açısından sayısız faydaları olan bir meyvedir. Ülkemizde yetiştirilmesine rağmen Anadolu’da pek bilinmemektedir.
Semt pazarından veya manavdan avokado alırken “Nasıl yeniyor, tarif eder misiniz?” sorusu ile defalarca karşılaştım. Ailem için hazırladığım ve severek yediğimiz bu tarifi sizlerle paylaşıyorum.
Avokado salatası ve yüz maskesi yapımı ile ilgili videomuzu üstteki linkten izleyebilirsiniz.
MALZEMELER
- 1 adet olgun ve yumuşak avokado
- 2-3 diş sarımsak
- 5-6 adet ceviz içi
- 1 tutam dereotu
- 2 tane yeşil soğan
- Yarım limon
- 1 tutam kaya tuzu
- Acı veya tatlı kırmızı pul biber
- Karabiber

YAPILIŞI
- Avokadoyu kabuğunun içinden bir kaşık yardımı ile çıkartın.
- Çukur bir tabak içinde çatalla ezip püre kıvamına getirin.
- Sarımsakları ezin.
- Cevizleri havanda dövün.
- Dereotu ve yeşil soğanı ince ince kıyın.
- Limonu sıkın.
- Bu malzemelerin hepsini 1 tutam kaya tuzunu da ekleyip karıştırın.
- Bir servis tabağına kalın bir tabaka halinde yayın, üzerine pul biber ve karabiber serpin.
- Arzuya göre dilimlenmiş yeşil zeytin ve birkaç yaprak dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
04.Ocak.2017
Yasal Uyarı: Bu metin özgün bir yazı olup telif hakkı yazarlara aittir. Kopyalanarak başka mecralarda kullanılması durumunda hukuki yollara başvurulacaktır. Kopyalanmadan sayfamıza link verilebilir.