PAYLAŞ

Kışlık Yeşil Fasulye Nasıl Saklanır?

Bu makale 16621 kişi tarafından görüntülenmiştir.

Mutfak Atölyesi bölümümüzdeki tüm tarifler Dr.Gökşin Balım’ın kendi  ailesi için evinde yaptığı  ürünlere ait olup, defalarca denenmiş ve güvenilir tariflerdir. Yazılarda kullanılan görseller de bu ürünlere aittir.   

KIŞLIK YEŞİL FASULYE NASIL SAKLANIR?

Yazın üretilen yeşil fasulyenin tadını ve doğallığını kış sofralarınıza taşımanın kolay ve sağlıklı yollarından birisini size anlatacağım. Kış aylarında sera fasulyesi tüketmek yerine şimdi size anlatacağım bu yöntemle donduracağınız taze fasulyeyi rahatlıkla tüketebilirsiniz.

MALZEMELER

- Taze fasulye. Yaz aylarında Ege Bölgesine yolum düşerse mutlaka köy ürünlerini bulabileceğim pazarları ziyaret ederim. Bu sene hem Kuşadası sebze pazarından aldığım fasulyeyi, hem de Ankara Kızılcahamam yöresinin fasulyesini dondurdum (4,5 kg fasulyeyi yaklaşık 750-800’er gramlık 5 pakete bölebilirsiniz).

- Buzdolabı saklama poşeti

YAPILIŞI

- Fasulyeleri yıkayın.

- Ayıklayın. Varsa kılçıklarını çıkartın. 

- Fasulyeleri istediğiniz büyüklükteki parçalara bölün. Zeytinyağlı yemeğini yapmak için Ankara Kızılcahamam fasulyesini bıçakla boyuna ikiye kesip, enine 2-3 parçaya bölüyorum. Ege fasulyesi Kızılcahamam fasulyesine göre daha ince olduğu için boylamasına bölmek gerekmiyor. Etli, sıcak yenen yemek için ise her iki bölge fasulyesini de bıçak kullanmadan 2-3 parçaya bölüyorum.

- Böldüğünüz parçaları buharda 5-10 dakika hafifçe pişirin. Bu ön pişirme işlemini yapmadan, doğrudan dondurursanız, fasulyeler lezzet kaybına uğrar.

- Soğumasını bekledikten sonra birer yemek hazırlanacak miktarlara bölüp buzdolabı poşetlerine koyun. Sıcakken poşetlere koymayın. Derin dondurucuda dondurun. Ben 750-800 gr’lık miktarlar halinde donduruyorum.

 - Kış boyunca tazeliğini koruyacak ve lezzet kaybı olmadan tüketebileceksiniz. Zeytinyağlı olarak veya tereyağı, kemik suyu ve et kullanarak pişirebilirsiniz. Fasulye kavurması da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

16.Eylül.2016 

Yasal Uyarı: Bu metin özgün bir yazı olup telif hakkı yazarlara aittir. Kopyalanarak başka mecralarda kullanılması durumunda hukuki yollara başvurulacaktır. Kopyalanmadan sayfamıza link verilebilir.

Kaynakça ve Referansları Göster
Diğer Okuyucu Yorumları
Test

Form Gönderimi

Tamam

Bizi takip edin
Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için , e-posta adresinizi
yazarak web sitemize ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
İLETİŞİM
  • Tunus Caddesi Tokgözoğlu Apt. 63/2 Kavaklıdere / ANKARA
  • +90 (312) 426 11 81
    +90 530 305 14 22
  • balimklinik@yahoo.com
Web sitemizdeki yazılar bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Tedavi yerine geçmez. İnternetteki bilgilere dayanılarak yapılan bilinçsiz uygulamalar ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Lütfen tedavinizin yönetilmesi için bir hekime başvurunuz.
Web Tasarım Teknobay.

KVKK'na uygun olarak kullanıcı deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Sitemizi ziyaret etmekle çerez ve gizlilik politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi edinmek için Gizlilik ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.

KABUL ET DAHA FAZLA BİLGİ