PAYLAŞ

Kışlık Bamya Nasıl Saklanır?

Bu makale 30973 kişi tarafından görüntülenmiştir.

Mutfak Atölyesi bölümümüzdeki tüm tarifler Dr.Gökşin Balım’ın kendi ailesi için evinde yaptığı ürünlere ait olup, defalarca denenmiş ve güvenilir tariflerdir. Yazılarda kullanılan görseller de bu ürünlere aittir. 

KIŞLIK BAMYA NASIL SAKLANIR?

Yaz aylarında yetiştirilen bamyanın tadını ve doğallığını kış sofralarınıza taşımanın kolay ve sağlıklı yollarından birisini size anlatacağım. Fabrikasyon işlemlerden geçerek paketlenmiş olan bamyaları tüketmek yerine şimdi size anlatacağım bu yöntemle donduracağınız ve katkısız olduğundan emin olduğunuz bamyayı kışın rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Bu yıl Kuşadası’ndan doğal ürünler yetiştirdiğini bildiğim bir köylüden kışlık bamyamı aldım. Bamyayı eve getirdiğimde içinden çıkan davetsiz bir misafirle karşılaştım. Tarım ilaçlarının kullanıldığı ürünlerde yaşama şansı olmayan bu sevimli kurtçuğun Kuşadası’ndan Ankara’ya kadar bamya poşetinin içinde, bizimle birlikte geldiğini görünce aldığım ürünün doğal olduğu konusunda hiç şüphem kalmadı. Yeşil kurtçuğu ise evimizin bahçesine saldım.  

MALZEMELER

- Taze bamya. Yaz aylarında Ege Bölgesine yolum düşerse mutlaka köy ürünlerini bulabileceğim pazarları ziyaret ederim. Bu sene hem Kuşadası sebze pazarından aldığım Sultaniye bamyasını hem de sadece Kuşadası ve çevresinde bulabildiğim kızıl-yeşil renkli bamyayı dondurdum. (4 kg bamyayı yaklaşık 500-600 gramlık 5-6 pakete bölebilirsiniz).

- Buzdolabı saklama poşeti 

YAPILIŞI

- Bamyaları yıkamayın. Yıkama işlemi pişirmeden önce derin dondurucudan çıkarınca yapılmalıdır

- Sap kısımlarını koni biçiminde bıçakla keserek ayıklayın

- Ayıklanan bamyaları birer yemek hazırlanacak miktarlarda bölün ve pişirmeden, çiğ olarak buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda dondurun. Ben 500-600 gr’lık miktarlar halinde donduruyorum.

- Pişirmek üzere derin dondurucudan çıkardığınız zaman büyük bir kabın içinde bol su ile yıkayın ve iyice süzün. Üzerine 4-5 limon sıkarak yarım saat bekletirseniz pişirirken bamyanın sünmesine sebep olan yapışkan salgı oluşmaz. Ayrıca limonun ekşisi de pişireceğiniz bamya yemeğine ayrı bir lezzet katar.

- Bu yöntemle hazırlanan bamya kış boyunca lezzetini ve tazeliğini korur, içindeki besleyici unsurlar da kaybolmaz. Zeytinyağlı yemek olarak tüketebileceğiniz gibi et, kemik suyu ve tereyağıyla birlikte pişirerek çok sağlıklı bir yemek haline de getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

22.Temmuz.2017

Yasal Uyarı: Bu metin özgün bir yazı olup telif hakkı yazarlara aittir. Kopyalanarak başka mecralarda kullanılması durumunda hukuki yollara başvurulacaktır. Kopyalanmadan sayfamıza link verilebilir.

Kaynakça ve Referansları Göster
Diğer Okuyucu Yorumları
Test

Form Gönderimi

Tamam

Bizi takip edin
Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için , e-posta adresinizi
yazarak web sitemize ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
İLETİŞİM
  • Tunus Caddesi Tokgözoğlu Apt. 63/2 Kavaklıdere / ANKARA
  • +90 (312) 426 11 81
    +90 530 305 14 22
  • balimklinik@yahoo.com
Web sitemizdeki yazılar bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Tedavi yerine geçmez. İnternetteki bilgilere dayanılarak yapılan bilinçsiz uygulamalar ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Lütfen tedavinizin yönetilmesi için bir hekime başvurunuz.
Web Tasarım Teknobay.

KVKK'na uygun olarak kullanıcı deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Sitemizi ziyaret etmekle çerez ve gizlilik politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi edinmek için Gizlilik ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.

KABUL ET DAHA FAZLA BİLGİ