PAYLAŞ

Kırmızı Lahana Turşusu Yapımı

Bu makale 34141 kişi tarafından görüntülenmiştir.

Mutfak Atölyesi bölümümüzdeki tüm tarifler Dr.Gökşin Balım’ın kendi  ailesi için evinde yaptığı  ürünlere ait olup, defalarca denenmiş ve güvenilir tariflerdir. Yazılarda kullanılan resimler de bu ürünlerin görselleridir.

Turşu sebzelerin bozulmadan tüketilebilmesini sağlayan geleneksel bir saklama yöntemidir. Lif oranının diğer turşulara göre fazla olması ve ayrıca içerdiği sülfür, yoğun antioksidanlar, C vitamini nedeniyle  kırmızı lahana turşusu da beyaz lahana ve karnabahar turşusunda olduğu gibi ayrı bir değer kazanmaktadır ve diğer turşulardan farklı bir yere sahiptir. Sülfür içeren gıdalar bağırsaklarda toksin ve ağır metalleri bağlayarak emilmelerine engel olmakta ve bağırsaklardan atılmalarını sağlamaktadırlar. Bu özelliği ile de doğal bir detoks sağlar. Bunun yanı sıra salatalara turşu olarak eklendiği takdirde ayrı bir lezzet de katmaktadır.

Bu yazıyla ilişkili olarak "Fermente Sebzelerin Sağlığımız İçin Önemi" yazımı da okumanızı öneririm. İlgili yazıya makaleler bölümümüzden ulaşabilirsiniz. 

MALZEMELER:

- 1 orta boy kırmızı lahana         

- 1 su bardağı sirke (evde yapılmış, doğal fermente edilmiş)

- 3-4 limon

- Kaynamış soğumuş su

YAPILIŞI

- Kırmızı lahanayı salata soğanı şeklinde doğrayın. Mutfak robotu veya klasik rende de kullanabilirsiniz.

- Bir kavanoza doldurarak iyice sıkıştırın. Suyunu ekleyince, lahanalar yumuşar ve kavanozda yer açılır.

- Sirkeyi koyun.

- Limonların suyunu sıkarak üzerine ekleyin.

- En son suyunu ekleyin. Su seviyesi lahanaların üzerine çıksın.

- Kavanozun kapağını kapattıktan sonra buzdolabına koyun. 1 hafta sonra tüketmeye başlayabilirsiniz.

- Taze yapıldığı, kısa sürede tüketildiği ve buzdolabında muhafaza edildiği sürece tuz koyma ihtiyacı olmayacaktır. Uzun süre, buzdolabına konmadan saklanmak istenirse ilk yapım aşamasında yeteri kadar kaya tuzu ilave edilebilir.

Afiyet olsun.

01.Ocak.2016

Yasal Uyarı: Bu metin özgün bir yazı olup telif hakkı yazara aittir. Kopyalanarak başka mecralarda kullanılması durumunda hukuki yollara başvurulacaktır. Kopyalanmadan sayfamıza link verilebilir.

Kaynakça ve Referansları Göster
Diğer Okuyucu Yorumları
Test

Form Gönderimi

Tamam

Bizi takip edin
Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için , e-posta adresinizi
yazarak web sitemize ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
İLETİŞİM
  • Tunus Caddesi Tokgözoğlu Apt. 63/2 Kavaklıdere / ANKARA
  • +90 (312) 426 11 81
    +90 530 305 14 22
  • balimklinik@yahoo.com
Web sitemizdeki yazılar bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Tedavi yerine geçmez. İnternetteki bilgilere dayanılarak yapılan bilinçsiz uygulamalar ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Lütfen tedavinizin yönetilmesi için bir hekime başvurunuz.
Web Tasarım Teknobay.

KVKK'na uygun olarak kullanıcı deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Sitemizi ziyaret etmekle çerez ve gizlilik politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi edinmek için Gizlilik ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.

KABUL ET DAHA FAZLA BİLGİ